След протеста министерството на Цачева уволни пияния си служител - 24novini.bg

След протеста министерството на Цачева уволни пияния си служител

След протеста в Търговище уволниха пияния си служител, ударил с колата си две деца След протеста в Търговище уволниха пияния си служител, ударил с колата си две деца
05.11.2018 | 17:21
(0 гласа)

Във връзка с тежкия инцидент в Търговище, причинен от служител на Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) на 2 ноември, при който пострадаха двама младежи ви информираме, че Министерство на правосъдието винаги е било безкомпромисно към подобен род инциденти.

Това съобщиха от Министерството на правосъдието. Служителят е отстранен от длъжност със заповед на Главния директор на ГДО. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.

По време на инцидента служителят е бил в почивен ден след дежурство. Той е управлявал личния си автомобил, казват още от ведомството на Цецка Цачева.

Припомняме, че сутринта bTV показа репортаж със семействата на ранените деца, които се опасяваха, че бидейки брат на бившия шеф на полицията в Търговище, над мъжа ще бъде опънат чадър и случаят ще се потули. Мъжът е арестуван след инцидента, от който е избягал, а после е бил пуснат. След като е станало ясно, че идва телевизията и ще покаже случаят, мъжът е бил задържан отново. Близките съобщиха, че той е познат в града като човек, който често кара пиян, създава проблеми, но никога не бива наказван.

Двамата младежи са се возили на мотор на 2 ноември, когато автомобилът на употребилия алкохол служител на Главна дирекция "Охрана" ги застига и удря. Двете деца са в болницата. Момичето е по-тежко пострадало и му предстоят операции, момчето също е със сериозни наранявания. Младежите са на 16 и 18 години. Свидетели разказваха, че мъжът е избягал от местопрестъплението, а после е видян да се разхожда свободно пред РПУ- Търговище, без белезници, въпреки че е съобщено, че е задържан.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...