Цацаров за арестите и обвиненията на големите бизнесмени - 24novini.bg

Цацаров за арестите и обвиненията на големите бизнесмени

27.10.2018 | 13:00
(0 гласа)

Разследването срещу Баневи няма да обхване само завод "Полимери" в Девня, а ще обхване една по-голяма и по-цялостна икономическа дейност, заяви главния прокурор.

 

”Отправна точка на това досъдебното производство е "Полимери" - Девня. Казвам отправна точка, защото се очаква в резултат на извършените интензивни действия по разследването на практика периметърът на фактите, които ще бъдат разследвани и съответно и обвиненията, които ще бъдат повдигани да бъдат разширяван.

 

По думите му в момента се чака решение на френския съд за екстрадицията на Баневи.

Продължава издирването на бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за данъчни престъпления и пране на пари. Според Цацаров по този случай всичко вече е в ръцете на френските власти.

Главният прокурор обяви, че България е уведомена официално, че вече има решение на турски съд за екстрадицията на задържания в Истанбул Димитър Желязков - Очите.

По отношение на обвиненията срещу бизнесмена Иво Прокопиев, главният прокурор заяви, че те нямат нищо общо с издателската му дейност, а касаят само бизнес и приватизация.

“Когато преди години са се случвали събития с предприятия "Каолин", когато са се случвали събития със съответни находища за такива полезни изкопаеми и съответна приватизация на територията на Разград, а в последствие други и други сделки, не мисля, че някой е издавал нещо. "Каолин" няма нищо общо със свободата на словото.

Сотир Цацаров заяви още, че по разследваните сделки от масовата приватизация има данни за извършени престъпления.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...