Антон Станоев-Средната Бирма се предаде, брат му - не - 24novini.bg

Антон Станоев-Средната Бирма се предаде, брат му - не

Антов Станоев-Средната Бирма се е предал в спецпрокуратурата Антов Станоев-Средната Бирма се е предал в спецпрокуратурата
13.10.2018 | 16:52
(0 гласа)

Издирваният от Интерпол Антон Станоев, известен като Средната Бирма, се е предал в Специализираната прокуратура с адвокат, а днес съдът му е наложил и постоянен арест, съобщи NOVA. Той бе обвинен за участие в престъпна група за производство на нелегални цигари.

 

По-рано днес съобщихме, че властите изпуснаха по-малкия му брат - Малката Бирма, на име Георги Стоноев и го обявиха за издирване от Интерпол. Търси се и бащата - Евлоги Стоноев.

Те са свързани с разследванията срещу  семействата Арабаджиеви и Стайкови, собственици съответно на хотел "Маринела" и Винпром Карнобат. Арабаджиеви още са издирвани от Интерпол. Миню Стайков остана в ареста, а издирват сина му с Интерпол. Синът на Арабаджиеви - Вълчо, бе пуснат под гаранция от 20 хиляди лева. В "Маринела" бяха открити няколко милиона лева в брой в кутии от обувки, а във Винпром Карнобат - нелегален кран и инсталация за производство на безакцизен алкохол, според данните на спецпрокуратурата.

 

Според прокуратурата освен Антон Станоев, в бандата попадат баща му Евлоги Станоев-Голямата Бирма, брат му Георги Станоев-Малката Бирма и други шестима.

Обвинението гласи, че Бирмите стоят зад 4 фабрики за незаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско).

Според разследването месечният оборот от фабриките бил около 10 млн. лв.

На 24 август, когато се проведе първата акция, разследващите иззеха 42 тона тютюн и над 50 хил. кутии цигари.

Снимката на Антон Станоев беше публикувана преди няколко дни в публичния сайт на Интерпол, припомня "24 часа".

Все още продължава издирването на Евлоги Станоев-баща и на сина му Георги Станоев-Малката Бирма.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...