Обществени новини и събития - 24novini.bg
Обществени новини и събития - 24novini.bg

Веселина Петрова

Заради транспортни стачки в Испания, са възможни затруднения при масовото завръщане от отпуски в края на август. Предупреждението е на българското Министерство на външните работи.

Над 8 км е вече опашката на “Дунав мост“ при Видин, където вчера колоната от товарни автомобили, чакащи да излязат от страна, достигна 12 километра.

Протестен митинг срещу изграждането на 3 депа за опасни отпадъци ще проведат жителите на созополското село Атия. Без да блокират движението на колите, те ще се съберат на входа на селото.

 

Стотици туристи бяха евакуирани от хотели и плажове на гръцкия остров Самос, където избухна горски пожар, съобщи АФП.

Два леки автомобила са се сблъскали челно в неделя сутрин около 6.30 часа в района на село Първица на главния път за „Маказа”, предаде „24 часа”.

За последните 10 години законодателството в страната е катастрофално, заяви във Варна председателят на партия АБВ Румен Петков.

 

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 17 области на страната за 25 август, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Британският сайт за пътувания lastminute.com е класирал 30 страни - производители на вино, според различни критерии, пише Dnes.bg. България е класирана на 13-о място сред най-добрите в света туристически дестинации за любителите на виното, изпреварвайки Гърция и Австралия.

Класацията води Италия с 33 лозови масива, които приемат туристи.

Втора е Франция, а на трето място - Испания. Южна Африка е на четвърто място и е най-добре представилият се неевропейски винопроизводител.

Позицията на България в класацията се определя от 20 лозови масива, приемащи туристи и 43 възможности за дегустация.

Както и 406 награди, съчетани със сравнително ниските разходи за транспорт и изхранване.

България изпреварва своите преки конкуренти в летния туризъм - Гърция (14), Румъния (20), Турция (22). Сърбия, Хърватия и Унгария обаче са преди нас.

Около 30 души протестираха пред Делфинариума във Варна. Искането им е той да бъде затворен, а една от причините за това е смъртният случай на бебе делфинче, станал по време на представление.

 

Хиляди граждани танцуваха по улиците на Берлин, придружени от 25 подвижни парадни платформи с гърмяща музика като част от парада "Влак на любовта". Събитието бе в името на толерантността и социалното включване, както и за честване на 30-годишнината от падането на Берлинската стена, предаде ДПА.

13 компании са заявили желание да участват в конкурса за строежа на АЕЦ „Белене”. Седем от тях са заявления от компаниите, които желаят да участват като стратегически инвеститор в бъдещия проект. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова на брифинг, съобщи БГНЕС.

Волен Сидеров ще се кандидатира за кмет на София и изключва сътрудничество с досегашните си партньори то НФСБ и ВМРО.Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред NOVA по повод на изказването на депутата от ВМРО Искрен Веселинов, че ВМРО нямат против да имат общи кандидатури по места.

Страница 1 от 16
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...