Обществени новини и събития - 24novini.bg
Обществени новини и събития - 24novini.bg

Севда Йорданова

Дългогодишен професионален опит като журналист в БТА. Работила като автор и редактор в централни и местни онлайн медии.

Магистър по "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски".

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави лидера на БСП Корнелия Нинова по случай 50-годишния й юбилей.

 

Депутатите одобриха след прегласуване предложението на правителството за Ф-16. За бяха 130, против - 104. Волен Сидеров излезе от пленарната зала.

 

Да възложим правителството да преговаря за купуване на самолети с всички държави, които имат предложениея към нас, предложи лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Да преговаряме и с Руската държава, тя има чудесна техника, подчерта той.

 

Партия "Воля" ще инициира референдум за това необходими ли са на България нови бойни самолети, съобщи лидерът на партията Веселин Марешки по време на дебатите в парламента днес.

 

Депутатите от Националния фронт за спасение на България ще гласува против предложението за преговори за закупуване на самолети Ф-16 от САЩ, каза лидерът на партията Валери Симеонов в Пленарна зала.

 

Защо го няма премиерът Бойко Борисов в пленарна зала, когато се обсъжда предложението правителството да сключи договор за изтребители Ф-16 , попита Антон Кутев от БСП. Нали Цветан Цветанов не управлява правителството, добави той.

 

ДПС е подкрепило и в двете комисии вчера - военната и финансовата, предложението за купуване на изстребители Ф-16, каза Джейхан Ибрямов от ДПС пред Би Ти Ви. В пленарна зала днес партията му щяла да излезе и с друго предложение.

 

Комисията по отбраната в Народното събрание гласува в подкрепа на предложението на правителството за промяна на параметрите за закупуването на изребители, с което напрактика се дава зелена светлина за започване на преговори за закупуване на изтребители за българските Военно въздушни сили от САЩ. 

 

С 10 гласа "за" срещу 6 гласа "против" депутатите от правната комисия в парламента препотвърдиха поправките в Наказателния кодекс и на практика отхврълиха поредното вето на президента Румен Радев. 

 

„Организирах вчерашния протест лично аз като гражданин и зад него не стоят организации или политически партии”, каза пред Би Ти Ви ромският активист Лиляна Ковачева.

 

В цялата страна ще бъде обявен жълт код за бурен студен вятър. Температурите ще се понижават.

 

Според артистичния директор на фондация „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева шоуменът Слави Трифонов не би могъл да наеме сцената от откриването в Пловдив, защото тя не се отдава под наем и е била специално построена за откриването на „Пловдив - европейска столица на културата”. Сцената е уникална.

 

Страница 1 от 81
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...