Обществени новини и събития - 24novini.bg
Обществени новини и събития - 24novini.bg

24novini

Току-що ВСС реши Иван Гешев да бъде повторно предложен на президента Румен Радев за поста главен прокурор. "За" гласуваха 20 членове, а против бяха 4.

 

Протестът хвърли кисело млако по вратите на ВСС след като стана ясно, че вътре членовете му гласуваха с 20 гласа "за" и четири "против" процедурата за избора на Иван Гешев да продължи. Пред ВСС в момента се чуват вувузели, свирки, викове "Мафия!" и градусът ескалира, макар че протестът е мирен.  Хората викат "Гешев е позор", "мафията вън!" и настояват за нова процедура.

ВСС гласува да се продължи процедурата за избор на Иван Гешев за главен прокурор. 20 гласа събра предложението за продължаване на процедурата, а да се прекрати процедурата гласуваха четирима от членовете на ВСС.

Наводнение във Венеция доближава рекордни нива на водата, съобщава ТАСС. 

 

Н.пр. Херо Мустафа, новата американска посланичка у нас, бе звучно разцелувана от българския премиер Борисов в средата на една българска гора. Пред очите на десетки медии и на подчинените й от американското посолство. И на живо.

 

До средата на следващата година ще има доставка на влакове под наем и ще приключат ремонтите по железопътните трасета, с което ще приключат и проблемите със закъсненията на влаковете. 

Днес трима кандидати за районни кметове в столицата от БСП ще внесат жалба в ОИК срещу решенията за кметове на "Искър", "Люлин" и "Красна Поляна", съобщават от пресцентъра на БСП. 

 

Днес премиерът Бойко Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова ще направят проверка на изграждането на газовата връзка между България и Гърция, съобщи бТВ. 

 

В първия ден от седмицата времето ще е слънчево. 

 

В центъра на столицата до преди 10 години е имало 38 тоалетни. 16 от тях са продадени и сега са или занемарени, или усвоени от заведения, или строителни площадки за кафенета, заведения, дори банкови клонове. Две - в градинките на "Кристал" и на "Св. Седмочислении" - са ремонтирани, в рамките на ремонтите на околните пространства, с европейски пари.

 

Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни. Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи.

 

Късно снощи велосипедист е загинал на магистрала "Хемус" в района на пътен възел Слънчево, съобщават от полицията.

 

Страница 1 от 26
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...