Обществени новини и събития - 24novini.bg
Обществени новини и събития - 24novini.bg

Михаил Андреев

Магистър по "Право". Специализирал "Електронни медии" в Ротердам, Холандия. 

Професионален опит като редактор в онлайн изданията "Лекс" и "Правен свят".  

Конституционният съдия Филип Димитров е избран за зам.-председател на Комисията за демокрация чрез право (известна като Венецианската комисия) към Съвета на Европа. За това съобщава юридическият портал „Лекс.бг”.

 

Спасителна акция заради пожар в Пантеона на възрожденците в Русе. Огнеборците са изнесли работник, който е бил обгазен от отровния дим и са му оказали първа помощ, предаде bTV.

 

Трети ден въздухът в София е мръсен в пъти над нормата. Повишението е от 20 до 20 пъти над допустимото количество, което е 50 мкг / куб. метър, става ясно от данни на сайта airsofia.info.

 

Зрелищна катастрофа събра погледите на шофьори и минувачи на голям столичен булевард.

 

Основният сертификат на government.bg е изтекъл преди 4 дни. Сайтовете, които го използват или дават грешки, или въобще не им работи криптираната връзка. Няколко, включително МТИТС са си купили собствени SSL сертификати, вместо да използват този на Министерски съвет. Това разкри програмистът и блогър Боян Юруков пред Offnews.bg.

 

За 17-та поредна година „Българската Коледа” протяга ръка към деца в неравностойно положение.

 

През изминалото денонощие са регистрирани среднодневни превишения до 3 пъти над нормата от 50 мкг/куб. м на четири от петте градски станции в София.

Автобус и лек автомобил се удариха челно на магистралата край Сливница снощи, съобщи БТВ.

 

Борисов разказа басня за „независимия” прокурор – предложенията му са противоконституционни.

 

Новият "независим" прокурор, който ще е единственият с правомощия да разследва за престъпления от общ характер главния прокурор и неговите заместници, ще е с мандат от 7 години и ще се избира и отстранява по предложение на поне трима членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) и с гласовете на не по-малко от 8 членове на колегията.

"Уважаеми колеги, една телевизия я няма сред вас. Една телевизия не снима. Това е телевизия "Алфа", на която е отнета акредитацията. Нашата пиарка снима с телефон. Нашите репортери не могат да зададат въпроси и ние не можем да им отговорим. Ако това е нормално, кажете!".

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие днес австралийския гражданин Джок Полфрийман, в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация.

 

Страница 1 от 217
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...