Телерик започна записването за безплатната IT-академия - 24novini.bg

Телерик започна записването за безплатната IT-академия

Академия Телерик започна записване за новата учебна година на ученици от 1. до 12. клас Академия Телерик започна записване за новата учебна година на ученици от 1. до 12. клас
06.09.2018 | 17:00
(1 глас)

Най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас отвори кандидатстването за учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия обяви старта на приема за новата учебна година. Предстоят нови безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната.

Кандидатстването е отворено до 23 септември през сайта на Училищна Телерик Академия.

Училищна Телерик Академия, с подкрепата на Фондация „Америка за България“, подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

Школите се организират в 15 града, включително в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Враца, Разград и др.

Програмите са насочени към ученици от 1-ви до 12-ти клас, като са съобразени с възрастта на учениците.

Не се изискват предварителни познания по програмиране.

Обученията, които са с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година, се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

През следващата година те могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

„Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено, безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.

За най-малките ученици – от 1-ви до 3-ти клас, Академията в партньорство с CoderDojo Bulgaria организира безплатни работилници по програмиране.

Стартирайки от октомври, заниманията ще се провеждат два пъти месечно в обучителния център на Телерик Академия в София.

Регистрацията за участие ще бъде достъпна на сайта на Академията в началото на октомври до запълване на свободните места.

По време на интерактивните работилници учениците научават как да създават сайтове, компютърни игри и програми с визуалния език за програмиране Scratch.

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да избират между три програми:

„Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“. Обученията се предлагат както в София, така и в страната.

Кандидатстването вече е отворено и изисква регистрация на сайта на Академията и явяване на тест с логически задачи.

Училищна Телерик Академия (1-12 клас) на Фондация „Телерик Академия“ се организира в партньорства и включва:

• „Дигитални науки“ – учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет.
• „Разработка на игри“ – обучението въвежда учениците в програмирането, като използва естествения им интерес към компютърните игри. Децата неусетно преминават от консуматори на технологиите в техни създатели.
• „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика.

Близо 70% от състезателите в групите за 4-7 клас през изминалата учебна година са възпитаници на Академията.

За учениците 8-12 клас:

Специализираните за гимназиалните ученици в София и страната програми са по „Дигитални науки“ и „Разработка на игри“. Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на Академията и да се явят на входен тест.

Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

• „Дигитални науки“ – учениците научават какво стои зад някои от най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална реалност и как да ги управляват. Създават първите си програми и разбират как да учат по-бързо и ефективно.

• „Разработка на игри“ – участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават се как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми.

Повече информация за програмите, градовете, стартовите дати и графика на обученията може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...