Сакскобургготски: Заслужавам ли да ме лишат от дома ми? - 24novini.bg

Сакскобургготски: Заслужавам ли да ме лишат от дома ми?

В изявлението си Симеон Сакскобургготски благодари за подкрепата на хората В изявлението си Симеон Сакскобургготски благодари за подкрепата на хората
03.09.2018 | 15:00
(0 гласа)

"Последните няколко дни получих стотици обаждания и имейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас", се казва в изявление на бившия министър-председател и наследник на Цар Борис III Симеон Сакскобургготски, което той прави по повод решението на СГС на първа инстанция, че дворецът "Врана" принадлежи на държавата.

 

 

"Много от обажданията бяха от сънародници, които не познавам лично. Те искрено трогнаха мен и Царицата! В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината.

Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства”, подчертава Сакскобургготски.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти. Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност, се казва още в изявлението на Симеон Сакскобургготски.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...