Болницата в Сливен за починалата родилка: Няма нарушения! - 24novini.bg

Болницата в Сливен за починалата родилка: Няма нарушения!

Директорът на болницата в Сливен отрече да е имало скачане върху корема на починалата родилка Директорът на болницата в Сливен отрече да е имало скачане върху корема на починалата родилка
21.08.2018 | 17:40
(0 гласа)

„Професионални” – така изпълнителният директор на сливенската болница д-р Васислав Петров определи действията на колегите си, израждали детето на 33-годишна родилка, която по-късно почина. Близките й винят екипа, че е нанесъл изключително тежки травми на жената, които в крайна сметка може да са отнели живота й. Медицинският одит и РЗИ продължават проверките си в лечебното заведение, прeдаде bTV.

 

Според думите на самата родилка, върху корема й буквално е било скачано. „Ако е имало толкова грубо отношение, щеше да има травми. Скенерът показва, че няма наранявания по гръдната клетка. По време на раждане болките на родилката са много големи и не възприемат адекватно всички действия, които се случват около тях”, коментира д-р Петров.

 

Той подчерта, че няма да наказва никого, докато не бъде установена вина. Според него до фаталния белодробен отток се е стигнало заради заболяване, което не е било установено навреме.

Междувременно малката Мария вече е без мозъчен отток, но остава с пареза на рамото и не движи едната си ръка. Д-р Таня Праматарова посочи, че това може да е резултат от раждането. След стабилизирането на бебето, то ще бъде преместено в София, където ще се правят опити за лечение и раздвижване.

Трябва да се гарантира, че една родилка ще получи еднакво отношение и еднакво качество на грижата както в София, така и в Сливен и навсякъде другаде у нас. Голям риск представляват опитите да се прилагат определени АГ методи в неподходящи за целта ситуации или по неправилен начин. Това коментираха в студиото на „Тази сутрин” две опитни акушерки – Йоана Станчева и Надежда Стаменова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...