Мая Манолова: КФН е била длъжна да предупреди за "Олимпик" - 24novini.bg

Мая Манолова: КФН е била длъжна да предупреди за "Олимпик"

Мая Манолова каза, че КФН не са предупредили хората за "Олимпик", а са били длъжни Мая Манолова каза, че КФН не са предупредили хората за "Олимпик", а са били длъжни
20.08.2018 | 11:00
(0 гласа)

Българският регулатор в лицето на КФН е бил длъжен да сигнализира в случая и да бъдат взети своевременни мерки. Гражданите са прави да се възмущават. Това коментира в сутрешния блок на bTV омбудсманът Мая Манолова.

Тя коментира фалита на кипърското застрахователно дружество „Олимпик” като нещо, което е можело да бъде предотвратено, а хората - своевременно предупредени.

Изпратих 4 препоръки до различни институции по повод "Олимпик", каза също омбудсманът.

"Хората са си платили вноските към Обезпечителния фонд, обясни тя. По думите й след като българските граждани са си плащали вноските, те трябва да си получат парите от българския Гаранционен фонд. Че Комисията по финансов надзор е следвало да реагира, че има проблем с финансовата стабилност на това дружество, е безспорно", каза също Манолова.

"Парламентът трябва да разгледа детайлно случая и ако трябва да бъдат направени законови промени", смята още Мая Манолова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...