Спасиха 17 деца от придошлата река Вит в Гложене - 24novini.bg

Спасиха 17 деца от придошлата река Вит в Гложене

25.07.2018 | 10:00
(0 гласа)

17 тийнейджъри са били спасени от придошлата река Вит в Гложене. Те са били на възраст между 15 и 17 години и са отседнали в къща за гости в селото. Това съобщи пред Нова телевизия кметът на тетевен Младена Бояджиева. 

 

По думите ѝ над селата Гложене и Глогово са се изсипали 100 литра на квадратен метър. Бедственото положение в обшината продължава, още повече, че от сутринта валят поройни дъждове.

 

„Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха основно в село Черни вит, където имаше временно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян поради излизане на реката върху пътя. Освен това има и едно голямо свлачище. Екипите се бориха цяла нощ. Пътят в момента е отворен, но работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше, беше излизане на реката в квартал „Платена” в Тетевен, където с временни диги от чували с пясък, както и от инертен материал реката беше спряна”, обясни още кметът. 

 

Залята е пречиствателната станция на село Гложене, също от реката. Проблеми и с трите махали в село Глогово, които са откъснати от селото, защото са скъсани два моста.„Там може да се стигне само с коне и пеша. Днес ще предприемем спешни мерки за възстановяването на тези мостове”, добави кметът на Тетевен.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...