Норвежката служба отнема бебе, защото майката не го държала често - 24novini.bg

Норвежката служба отнема бебе, защото майката не го държала често

Норвежката служба отнема бебе на 2 месеца от майката, защото тя не го държала често Норвежката служба отнема бебе на 2 месеца от майката, защото тя не го държала често
22.06.2018 | 09:00
(0 гласа)

Норвежката служба за закрила на детето има практика да разделя братя и сестри при настаняването на отнети от семействата деца в нови приемни семейства. Това показа репортаж на bTV по повод казусите на отнемането на деца от семейства в Норвегия.

Службата твърди, че не разделя децата, но че понякога има проблем с намирането на семейства, които да приемат например четири или пет отнети деца заедно. При отнемането децата се откъсват от културата и езика на родителя си чужденец, тъй като в повечето случаи става дума за отнемането на деца от смесени бракове, твърди репортажът, но от службата дават формални отговори, че това не е така.

При 75 % от случите става дума за отнемане на деца от майка от Норвегия, а само 4 % са от майки от Източна Европа, сочи статистиката на Норвежката служба. Те настояват, че изпълняват конституцията и законите на страната и правят само най-доброто за децата, включително когато ги отнемат силово от родителите.

Репортажът разказа случая на руска майка на 22 години, на която е отнето детето два месеца след раждането му в Норвегия. Дойдоха в дома ни 30 минути след изписването ни от родилния дом. Казаха, че съм в депресия, понеже не съм държала толкова често детето си, колкото трябвало. Обясних, че ме боли гърбът след раждането, млада майка съм, детето е малко, страх ме е още да го държа, обясни майката. Службата обаче отнема детето и го дава на приемно семейство на таен адрес.

Майката разказва, че има право да вижда син си по 2 часа три пъти годишно. В първия час той само си спомня коя съм, не ме помни, разказва майката, и прави стъпки между мен и приемните си родители, объркан е. Момченцето сега е на две години и не знае руски език - майчиния език на детето.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...