Родители за екипа на Иван Портних: Реагират като контузен слон - 24novini.bg

Родители за екипа на Иван Портних: Реагират като контузен слон

Родителите на децата от училището обвиниха екипа на кмета Иван Портних, че реагират бавно като контузен слон Родителите на децата от училището обвиниха екипа на кмета Иван Портних, че реагират бавно като контузен слон
18.06.2018 | 07:42
(0 гласа)

Новоизграденото начално училище във Варна "Васил Левски"  (кв. Аспарухово) се руши и децата са изведени от него. Причината са конструктивни дефекти. Родителите обаче в ефира на bTV заявиха, че община Варна бездейства от 3 годинии и им обяснява как трябвало да минат административни процедури, за да се поправят дефектите и децата да се върнат в сградата.

 

Училището е строено преди 6 години и струва 5 милиона лева, родителите протестират и искат децата да се върнат в сградата. Строителният абсурд е, че от първия ден на ползване сградата дава конструктивни дефекти. Директорът на училището заяви, че още с влизането са установени течове, конструктивни проблеми, пукнатитини, отлепени плочки в коридорите, улуци на сградата, които падат и застрашават живота на децата. Оградихме училището с ленти, за да запазим живота и здравето на децата и да нямат достъп до фасадата, обясни директорът, като добави, че многократно са информирали община Варна.

 

В момента децата са настанени в други училища. Родителите гневно поискаха сметка от заместник-кмета на Варна, тъй като кметът Иван Портних не се яви в ефир да даде обяснения защо трета година не може да се направи ремонт на новото училище.

Родителите заявиха, че ръководството подава сигнали на всички органи, но нищо не се предприема. Те искат на 15 септември училището да е готово за занятия и безопасно за децата. Научаваме, че отново няма план кога ще се възстановят учебните занятия. Недопстуимо е бюрокрацията да властва, управляват ни бюрократи. Реагират със скоростта на контузен слон, негодуваха родителите в ефир.

Заместник-кметът Христо Иванов обясни, че строителят е нарушил договора и общината го съди, че има запорирани сметки и трябва да отстрани дефектите. Обясненията на администрацията на кмета Портних бяха, че се правят експертизи, на което обаче родителите казаха, че за 6 месеца общината е направила една експертиза и това е всичко. Родителите регирха остро в ефир и кзаха, че на 15 септември искат училището да е безопасно и децата да се върнат в него.

Яснота къде ще учат децата на 15 септември няма.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...