Скандал между НПО и министерски съветник блокира нов закон за пътищата - 24novini.bg

Скандал между НПО и министерски съветник блокира нов закон за пътищата

12.06.2018 | 08:33
(0 гласа)

Скандал между неправителствената организация Институт за пътна безопасност и съветника на министъра на вътрешните работи Калина Крумова блокира разговорите по приемането на нов закон. 

 

От Института, в който има близки на загинали в катастрофи, протестират срещу участието на Крумова в изготвянето на закона.

 

"Против сме управлението на калинките. Против сме Калина Крумова да вземе половин милион за тестове. Не ме интересуват нейните политически изяви, а нейната експертиза", заяви майка, загубила сина си при пътен инцидент.

Крумова, която беше депутат от Атака в 40-тото Народно събрание, сега работи в политическия кабинет на Валентин Радев и движи обединяването на трите закона. 

По думите ѝ в сутрешния блок на БТВ, тя е докторант към БАН по транспортна психология и въпросния проект, за който говори жената, е за целия институт и по него ще работят десет човека. По думите й от Института за пътна безопасност правят провокации и се опитват да саботират всеки диалог с властта.  

 

"Текат обществени обсъждания на трите законопроекта за движението по пътищата. Противопоставяме се на начина, по който текат обсъжданията. Двама министри гонят хората на тези дискусии, държат се махленски", това пък контрира Богдан Милчев от института, който очаква среща с държавния глава.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...