Задържаха жената, обрала храма на отец Иван - 24novini.bg

Задържаха жената, обрала храма на отец Иван

Задържана е 61-годишната жена, обрала храма на отец Иван в Нови хан Задържана е 61-годишната жена, обрала храма на отец Иван в Нови хан
22.05.2018 | 21:00
(0 гласа)

61-годишната жена, която обра парите то даренията в храма на отец Иван в Нови хан, беше задържана от полицията в Дупница, съобщи bTV.

Кражбата е била извършена в събота. На обяд храмът е бил без хора и жената се изкушила да вземе оставените без надзор дарения.

„Ако е дошла и ми каже: „Гладна съм”, щях да ѝ дам пари и продукти. А сега... Аз ѝ прощавам. Ама дали Бог ще ѝ прости – не знам. От църква не се взима никога”, каза отец Иван.

Историята прилича на обичайна измама, но шокира с дързостта си. В приюта, разплакана, влиза непозната жена. „Съобщава със сълзи в очите, облечена в траурни дрехи, как дъщеря ѝ е починала преди няколко дни, по време на раждане на дете. Сега, тя щяла да отглежда сама детето, заедно със зет си. И как щяла да дойде да ни дари дрехи на дъщеря си”, разказва отец Григорий, цитиран от bTV.

Непознатата прекарва в храма около 25 минути. Камерата е запечатала неуспешните ѝ опити да отвори една от кутиите с дарения, както и сполучливото разбиване на касата с пари от свещи и дарения – с отвертка, с която монахинята, отговаряща за църквата, почиства свещниците.

Това е втората кражба, документиран от камерите в храма. Първата е била разкрита. Сега не е ясно колко пари липсват. Кутията е отваряна за последно след Великден.

В приюта ползват събраните от свещи и дарения пари, за да платят сметката си за ток.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...