На плажа Кабакум никне строеж, хората на Портних не знаели - 24novini.bg

На плажа Кабакум никне строеж, хората на Портних не знаели

На "Кабакум" се строи директно върху пясъка, общината на Иван Портних от ГЕРБ не знае На "Кабакум" се строи директно върху пясъка, общината на Иван Портних от ГЕРБ не знае
18.05.2018 | 08:24
(0 гласа)

Незаконни строежи никнат на красивия плаж „Кабакум” край Варна. Конструкциите заемат голяма част от пясъка, но никой няма представа кой ги издига.

 

В общината на кмета от ГЕРБ Иван Портних не знаят кой е новият наемател на плажа и кой издига конструкциите, предаде Нова.

 

Една от конструкциите е на метри от водата. Тя е дървена, няма излят бетон, но е масивна, показва репортажът. Встрани от нея има още една. Кога се е появила не е ясно.
Двете конструкции предизвикаха сериозно недоволство в социалните мрежи.

При общинските служители нямало внесени документи за обекта - разрешително или одобрена схема, обясняват служителите. А е повече от ясно, че става дума за незаконен строеж директно върху пясъка, който е публична държавна собственост и върху него не може да се строи.

Когато екип на NOVA се появи на място на плажа, работниците на двата строежа се разбягаха, разказва репортажът.

„Извършени са две проверки”, заяви Николай Няголов. „При първата на всички работници, които са имали лични документи, са им съставени актове. Към момента на проверката, не е имало представители на възложителя”, обясни Няголов. При втората проверка не са намерили работници, е обяснението на общината.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...