БНТ уволни главния си продуцент Роберт Ковачев - 24novini.bg

БНТ уволни главния си продуцент Роберт Ковачев

Уволниха Роберт Ковачев като главен продуцент на БНТ Уволниха Роберт Ковачев като главен продуцент на БНТ
09.05.2018 | 16:09
(0 гласа)

Главният продуцент "Вътрешна продукция" на БНТ Роберт Ковачев е съкратен от обществената телевизия от днес, съобщи Дневник. Самият Ковачев е разбрал за това с получаването на документите вчера и засега няма обратна връзка за причината, заради която е уволнен.

 

 

Като дългогодишен служител на БНТ и впоследствие главен продуцент Ковачев е участвал в създаването на повечето предавания, с които телевизията е позната в момента - от културните "Денят започва с култура", "История.бг" и "Вяра и общество" до публицистичното "Референдум", за което като самостоятелен автор държи и правата. В момента не е ясно какво ще се случи с предаването, пише "Сега".

Пред "Медиапул" генералният директор на телевизията Константин Каменаров е заявил, че решението е с цел "оптимизиране на работата" и е взето от управителния съвет. Каменаров го председателства, а по негово предложение вътре влязоха Валери Запрянов, Василена Матакева, Зина Трифонова и Антон Андонов.

Ковачев е помолил за лично обяснение от генералния директор, но засега няма отговор. Емил Кошлуков, който като програмен директор е с пряко отношение към форматите в БНТ, отрекъл да има общо с решението на управителния съвет. "Което поставя въпроса какви са функциите на програмния директор. Освен да става дума за структурна реформа, която се пази в тайна", коментира Ковачев.

По думите на Ковачев комуникацията между ръководството и екипите в БНТ е силно ограничена, а продуцентски съвети няма от месеци. "Отдавна виждам, че имаме разминавания, които не са от личен, а от етичен и професионален характер", заяви той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...