Кметът Фандъкова финансира гей-маратона по двойки на София Прайд - 24novini.bg

Кметът Фандъкова финансира гей-маратона по двойки на София Прайд

София Прайд 2018 г. ще бъде на 9 юни, а на 19 май ще е маратонът по двойки, финансиран от кмета Фандъкова София Прайд 2018 г. ще бъде на 9 юни, а на 19 май ще е маратонът по двойки, финансиран от кмета Фандъкова
20.04.2018 | 12:48
(0 гласа)

От програмата за спортни събития и младежки форуми на кмета на столицата Йорданка Фандъкова ще бъде финансирана спортния маратон по двойки на София Прайд 2018 г.

Събитието е част от фестивала на гей-общността, който тази година ще се проведе на 9 юни. Началният час е обявен за 16.00 часа, а шествието започва в 19.00 часа.

Самият маратон по двойки ще е на 19 май. Той е нововъведение в програмата, която до момента не е имала съпътстваща спортна секция. 3-километрово бягане по двойки ще бъде част от общото послание на фестивала за толерантност и солидарност.

Началото на София Прайд ще бъде дадено от музикална програма. За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. Така всички желаещи ще могат да прекарат цял цветен следобед заедно, преди началото на шествието.

Миналата година фестивалът на хората с хомосексуална ориентация събра над 3000 души в София.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...