La Stampa за протеста: Покварена България с гол премиер с пачки - 24novini.bg

La Stampa за протеста: Покварена България с гол премиер с пачки

Медиите в Италия пишат за протестите в България Медиите в Италия пишат за протестите в България
30.07.2020 | 18:33
(0 гласа)

Страна, покварена до корените си, много бедна и водена от премиер, сниман в бельото си, докато лежи заспал на легло.

Това пише италианската медия La Stampa.

Леглото му, заобиколено от пачки от банкноти от 500 евро, златни кюлчета и пистолет на нощното шкафче. Символичен образ - сюжет, който също така фотографира политическата и институционална криза, в която България изпада, днес разтърсена от нова "Пролет",

 

Изтощените и разстроени хора на площада настояват повече от две седмици да започнат наново, за да експулсират правителството на Бойко Борисов и главния прокурор, обвинен в корупция и политически пристрастия.

София го започна, но скоро протестът се преля в десетки други градове,

с хиляди българи на площада всеки ден от 7 юли насам. Те искат някой да се бори срещу корупцията, а не да я подхранва, да ограничи силата на олигарсите, което да възвърне „демократичното достойнство на страната“.

Снощи в ценътра на София се събраха над 120 хиляди души и поискаха оставката на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестът в София продължи цяла нощ. И до момента "Орлов мост" остава затворен.

Там протестиращи са опънали 10 палатки, които пропускат единствено линейки. Затворен е и бул. "Цар Освободител" до пл."Независимост", където също има палатки на протестиращи. Полицията отбива движението по бул. "Дондуков".

"Днес се очаква сериозно затруднение в придвижването на столичани", предупреди в извънреден брифинг сутринта директорът на СДВР Георги Хаджиев, но сбълъсъци не се случиха.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...