Протестът, ден шести: В 14 града хиляди искат оставката на Борисов - 24novini.bg

Протестът, ден шести: В 14 града хиляди искат оставката на Борисов

И тази вечер протестът срещу Борисов изкара на улиците хиляди българи в 14 града И тази вечер протестът срещу Борисов изкара на улиците хиляди българи в 14 града
14.07.2020 | 21:16
(1 глас)

С всеки изминал ден протестите в София, Стара Загора, Пловдив, Варна се разрастват, като тази вечер в 14 града излязоха протестиращи срещу кабинета "борисов-3" и лично срещу премиера Бойко Борисов.

 

 

Протестът в София срещу правителството, премиера и главния прокурор тръгна току-що към Народното събрание.

Организаторите обявиха, че след това отново ще се върнат пред Министерския съвет. В момента шествието върви по бул. “Дондуков”. Движението е спряно. Хората продължават да скандират “Оставка” и “Мафията вън".

Къмм 22,00 ч. протестиращи се опитаха да нахлуят в Парламента.

На входа са се наредили жандармеристи. Протестиращи ги замерят с боя и бутилки с вода. До абсолютна ескалация на напрежението не се стигна. Продължават бурните викове на площада пред Министерския съвет. Жандармеристи са оградили входа, така че протестиращи да не могат да нахлуят. Няма опит да се пробие полицейския кордон.

Все повече хората са категорични, че

ще бъдат по улиците всяка вечер, докато Борисов не подаде оставка

заедно с целия кабинет. Успоредно с това искат да напусне и главният прокурор Иван Гешев.

Протестиращите скандират познатите думи от последните дни: „Оставка”, „Мафия” и „Мутрите вън”.

Шествието е съпровождано от много полицаи, но към 19 ч. няма никакви проблеми. Във всеки един от досегашните дни хората изразяват несъгласие в протеста да се виждат символи или да се чуват названия на каквито и да било политически организации. Веят се единствено български знамена.

В Благоевград за трета поредна вечер се провеждат протести.

Хората се събраха през сградата на Областната управа. Преди това протестът започна пред общината, продължи през целия център, мина през паметника на Гоце Делчев, след което отново се върна в центъра, пред сградата на Областната управа. По пътя си хората, които шестваха, призоваваха останалите жители на Благоевград, които седяха в заведенията, да дойдат и да ги подкрепят.

Протестът продължава час и половина, като заявката е утре там отново да има хора.

В Хасково за втора поредна вечер се провежда протест. На него присъстват много политици, и от дясно, и от ляво, от опозиционни партии. Протестът се намира пред сградата на община Хасково. Шествието тръгна от сградата на Областната администрация, а намерението на организаторите е да шестват през града, като преминат през Съдебната палата, след което да се върнат отново в центъра на града.

Хората казват, че са недоволни от сегашното управление. Те искат оставки.

Шествието и протестът протичат изключително спокойно. Има засилено полицейско присъствие в центъра на града.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...