Майката на бития студент: Полицаите си правили селфи с пребитото ми дете - 24novini.bg

Майката на бития студент: Полицаите си правили селфи с пребитото ми дете

Майката на битото на протеста момче обяви, че полицаите са си правили селфи с него Майката на битото на протеста момче обяви, че полицаите са си правили селфи с него
14.07.2020 | 13:00
(1 глас)

Антон Николов, който твърди, че е свидетел на полицейския побой над протестиращи в петък вечерта, разказва във Фейсбук:

 

 

“Не мога да дишам”, е повтарял отличният студент от Хага Евгени Марчев заради адските болки в гърдите си пред полицаите,

които го пребили и арестували, но извикали линейка часове по-късно. Позната ли ви е тази фраза? Помните ли каква ярост отключи тя само преди месец в Америка? 

Антон Николов:

Като един от лежащите зад колоните на ЦУМ мога да потвърдя всичко, което родителите на Евгени разказват,
 
както и разказите на очевидци и видеоклипове.

Има още неща които се случиха, но не стават ясни от кадрите на очевидци.Това са имената и щетите/подигравките, поднесени им от органите на "реда" (извинявам се ако объркам нечие име/фамилия).

Тони Костадинов - пукната скула и разрязана подмишница до такава степен, че имаше нужда от многобройни шефове - най-вероятно влачен през счупени стъкла. Беше поставен извън редицата на задържани и беше накаран да се намести сам, лазейки по лице с белезници на ръце зад гърба.

Евгени Марчев - беше в безсъзнание, когато ме задържаха и сложиха до него. В последствие когато се събуди се оплакваше от ужасни болки в гърдите и цяла нощ не можеше да диша или да лежи. Беше откаран в Пирогов 10-11 часа след нанесеният му побой.

Жоро Георгиев - бит по цялото тяло и напръскан със лютив спрей в лицето СЛЕД като беше неутрализиран (сложени белезници и лежейки по очи).

Цветелина Цветкова -  Дърпана по адски груб начин, хвърлена на пода с белезници и ръце зад гърба, посрещайки цимента по глава, което довежда до цицина и рана на челото й + разбит нос. Нанесени са й няколко удара в тила в следствие на което имаше хематом зад лявото ухо. Беше снимана с личния телефон на един от служителите на "реда", тъй като беше облечена спортно (спортно бюстие и клин). Кой не обича гърди? 

Кристиан - беше в такова състояние, че едвам ходеше. Беше хвърлен като чувал върху мен при ареста му.

Нито един от нас не се съпротивлявал при арест и не е посягал на униформен!!

Пребиват гражданите, които им плащат заплатите с техните данъци, след което се опитват да им лепнат обвинения. "

Майката на 29-годишния Димитър Педев, който лежи в "Пирогов", след като беше жестоко пребит от полицаи на протеста в петък, разказа, че органите на реда са се гаврили със задържаните младежи зад колоните на Министерския съвет. "Те са стъпвали върху тези деца, правили са си селфи с тях. Имало едно момиче с потниче, чиято презрамка, разбира се, била разместена. Разголила се е гърдата ѝ и те са я снимали и галили по главата. И това са хора на реда... Аз съм в тотален шок !", коментира Юлия Педева пред bTV.

По нейни думи Димитър вече е с повдигнато обвинение, а днес ще бъде гледана мярката му за неотклонение. "Състоянието му е изключително непоносимо за една майка. Той е след много тежко комоцио, огромен хематом на лявото си око, с ужасно много нараняванния по цялото тяло, окован е в белезници и го пазят полицаи", отбеляза майката на мъжа. Той от своя страна няма никакви спомени за инцидента и дори не помни да е ходил на протест.

Юлия Педева не е знаела, че синът ѝ ще ходи на протест в петък вечерта.

След като чува за насилието пред Министерския съвет, започва да звъни на Димитър, но той не отговаря. В събота е продължила опититите си да се свърже с него, но телефонът му вече бил излючен, а приятелите му не са знаели какво се е случило с него. "В крайна сметка се обадих в "Пирогов" да попитам дали едно от настанените момчета не се казва Димитър Пенев като мой син и за съжаление потвърдиха. Никой не ме потърси, никой не се свърза с никой от близките му. Повдигнато му е обвинение, назначен му е служебен адвокат, той дори няма възможност да се защити", разказа жената.

Тя е категорична, че нейният син до момента не е имал никакви провинения пред закона. "Той един млад, интелигентен човек, работещ в медия. Ще си търся правата, защото каквото и да се случва, това е погазване на човешките права", каза Юлия Педева и изрази надежда, че проверката на полицията по случая ще достигне до обективно и правилно решение. Педев е работил и като режисьор в БНТ. В момента работи в Нова тв. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...