Днес е масовото ходене на плаж при сараите на Доган - 24novini.bg

Днес е масовото ходене на плаж при сараите на Доган

Днес е масовото ходене на плажа на Росенец при сараите на Доган Днес е масовото ходене на плажа на Росенец при сараите на Доган
11.07.2020 | 11:00
(1 глас)

Масовото ходене на охраняем плаж се провежда от сутринта в бургаския парк “Росенец“ до луксозния почивен комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския браг от служители на НСО, които охраняват района.  

По суша и по море се придвижват хората до засипания с чакъл плаж в парк "Росенец".

Малката брегова ивица се намира до имота, в който често пребивава Ахмед Доган.

Междувременно, след десетки години в тази ситуация и очевидно заради породилото се напрежение, ВАП с реши да сезира МРРБ, МОСВ, МТ и ДНСК да проверят строежите в "Аркутино" и парк "Росенец".

Иво Мирчев от Демократична България бе арестуван и отведен от полицията, след като протестиращите от "Демократична България" се опитаха да пробият полицейския кордон. 

Ситуацията ескалира и част от протестиращите успяха да преминат през кордона. Все още голяма част от протестиращите не са допуснати до плажа на Росенец.

Много хора се събраха в бургаския парк "Росенец", провокирани от инициативата на "Да, България" за масово ходене на плаж.

Хиляди симпатизанти на ДПС от цялата страна се струпаха на брега край луксозния имот, който се свързва с почетния председател на партията Ахмед Доган. 

На 500 метра от тях блокирани от полицейски кордон, са представители на партията "Да, България", общински съветници от Бургас, група рокери и други участници в  инициативата. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...