Гардове избутаха в морето партиен водач на плажа под сараите на Доган - 24novini.bg

Гардове избутаха в морето партиен водач на плажа под сараите на Доган

Христо Иванов беше избутан в морето и не беше пуснат от гардове на брега под сарая на Доган Христо Иванов беше избутан в морето и не беше пуснат от гардове на брега под сарая на Доган
08.07.2020 | 18:30
(1 глас)

Бившия правосъден министър и председател на "Да, България" Христо Иванов опитада слезе на плажа под имението в парк "Росенец", което се свързва с Ахмед Доган. Той бе избутан в морето от гардове, за които не е ясно дали са от НСО, които охраняват Доган, или са частни охранители. Скандалът бе показан във Фейсбук във видео, снимано от Иванов. Днес той коментира пред bTV, че скандалът е "емблема за това, че българските институции и закон се изключват за определени хора, за да могат да си правят каквото искат. Това е образът как България се превзема", допълни още той. 

 

 

Иванов обясни, че поводът за вчерашното му посещение на брега до сарая на Ахмед Доган 

е манипулативно решение на общинския съвет в Бургас, с което общински път се прехвърля на фирма, контролирана от почетния председател на ДПС. Въпреки че все още пътят е собственост на общината, вече там е изградена бариера и не се допуска никой до брега. На практика единственият начин да стигнеш до там е с лодка.

"Този бряг е държавна собственост. Това ни каза областният управител, пише го и в кадастъра", посочи Христо Иванов пред bTV.

Той изрази възмущението си от факта, че един от гардовете, които не му позволиха да стъпи на публичния каменист бряг, е хвърлил българския трикольор на земята.

По този повод "Демократична България" ще пусне сигнал в прокуратурата за поругване на флага. Освен това бившият правосъден министър се закани, че в събота ще се върне на мястото, за да си прибере българското знаме, като призова повече граждани да се съберат на бариерата до имението.

Иванов е убеден, че въоръжените охранители, които го изблъскаха във водата, всъщност са гардове на Националната служба за охрана,

тъй като същите отдавна са в антуража на Доган. "Тези момчета или са гардове на НСО, или са по Закона за частната охранителна дейсност. И по двата закона те трябва да се легитимират. Днес пускаме искания до министъра на вътрешните работи и до шефа на НСО да се каже кое от двете нарушения е валидно", коментира лидерът на "Демократична България" и изрази мнение, че тези служители няма да бъдат освободени от охранителната служба по политически причини.

"Борисов трябва да отговори защо НСО охранява Доган и Пеевски, колко струва това", категоричен е Христо Иванов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...