Протест на полицаите! Искат оставки - 24novini.bg

Протест на полицаите! Искат оставки

Полицаите протестират днес в София Полицаите протестират днес в София
05.07.2020 | 12:53
(0 гласа)

Полицаите излизат на протест в София този следобед. На протестната прояв те ще изразят крайното си недоволство от досегашната работа на Дирекция „Правно-нормативна дейност“ в МВР. 

 

 

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) съобщи, че

организира протестния митинг от 13:00 часа на градинката на църквата „Свети Седмочисленици“ пред МВР.

Без да поставя под въпрос правомощията на министъра на вътрешните работи по отношение на кадровата политика и управлението на системата,

СФСМВР счита, че има достатъчно основания да настоява за промени в ръководството на Дирекция „Правно-нормативна дейност“.

Федерацията информира, че въпреки положените през последните години усилия, нейните членове и всички служители в МВР продължавали системно да са потърпевши от неспособността на Дирекция „Правно-нормативна дейност“ да предложи на ръководството на Министерствотоадекватни решения на проблеми, засягащи пряко професионални и икономически интереси на служителите. Сред примерите дадени за това са “манипулативно наложено решение за повишаване на основните заплати за 2020 г.“,

липсата на „обосновано и обективно становище по заплащането“ на извънредния и нощния труд и други.

За липсата на адекватни предложения към ръководството на МВР, които биха помогнали да се избегнат подобни конфликтни ситуации, пряка отговорност носело ръководството на дирекция „Правно-нормативна дейност“ и г-жа Росица Грудева, в качеството си на неин директор.

СФСМВР призовава министъра на вътрешните работи във възможно нaй-кратък срок да започне официални преговори

с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...