Ето го човекът на ГЕРБ П.М., който става шеф на КЕВР - 24novini.bg

Ето го човекът на ГЕРБ П.М., който става шеф на КЕВР

Пламен Младеновски ще е новият шеф на КЕВР, прближен на ГЕРБ Пламен Младеновски ще е новият шеф на КЕВР, прближен на ГЕРБ
04.07.2020 | 20:00
(0 гласа)

Пламен Младеновски, за който по-рано Мая Манолова от гражданската платформа "Изправи се.БГ "предупреди, че е готвен за шеф на КЕВР, е предложението на ГЕРБ за шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).  

 

Името му бе съобщено от ГЕРБ преди седмица, а вчера бе внесено официално в Народното събрание.

Мая Манолова  предупреждава от поне месец, че човек с инициали "П.М." ще бъде слложен на поста шеф на КЕВР.

Тя посочи още на 19 юни, че става дума за директор на дирекцията в КЕВР, отговаряща за цените на тока и водата.

"Променят цял закон, за да си сложат приближен човек начело на КЕВР. Човек с всичко на всичко 5 г. стаж ще може да определя цената ни за ток, вода, парно. Кой е П.М. и ще стане ли той шеф на енергийния регулатор?", предупреди тя още преди ГЕРБ да споменат за фаворита си.

Това е и единствената кандидатура за поста. В момента тече процедура по подмяна на част от членовете на КЕВР заради изтекли мандати, включително на председателя Иван Иванов.

Младеновски не е широко популярен, но отскоро с него са свързани два любопитни факта.

Първият - изборната процедура бе съпътствана от поправка в Закона за енергетиката, според която изискваният досега за поста управленски стаж от 10 години (7 в ресора) бе смъкнат на 5 години. А Младеновски започва работа в КЕВР през 2013 г.

Вторият факт е, че Манолова разкри чрез инициалите му П.М. връзката между законовите промени, направени от ГЕРБ и конкретния човек.

"Сега" припомня и другите кандидати за членове на комисията, но не и з апредседател - Младеновски е без конкуренция.
 
Двама от досегашните членове на комисията - Владко Владимиров и Евгения Харитонова,
 
са предложенията за нов мандат. Издигнати са съответно от НФСБ и ГЕРБ, а ресорът им е енергетика. За същата позиция ГЕРБ са номинирали още Георги Добрев, който е служител на Български енергиен холдинг, а и Валентин Терзийски, който в момента е в ръководството на „Топлофикация-София“. 
 
„Воля“ пък се спира на бившия шеф на дружеството Кремен Георгиев. Досегашният член Димитър Кочков е предложен от БСП за комисар във водния сектор.
 
Кандидатите ще бъдат изслушвани другата седмица в парламента.
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...