И в Шумен незаконно изхвърляне на боклук - 24novini.bg

И в Шумен незаконно изхвърляне на боклук

И в Шумен - незаконно сметище за боклук, правят проверка И в Шумен - незаконно сметище за боклук, правят проверка
03.07.2020 | 20:00
(1 глас)

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на РИОСВ - Шумен разпоредиха незабавна проверка по сигнал за изхвърлени строителни отпадъци от общински камион в землището на с. Маломир, община Върбица, съобщиха от МОСВ.  

Сигналът е подаден в регионалната екоинспекция в късния следобед от служител на Държавното горско стопанство в гр. Върбица.  

На място бяха изпратени експерти от РИОСВ, които установиха, че на терена има нерегламентирано изхвърлени не само строителни отпадъци, а и големи количества битови отпадъци.

Работата по случая продължава, като в момента на мястото са експертите на РИОСВ, както и органите на реда и други отговорни институции.  

Министър Димитров коментира, че това е поредният установен случай на заобикаляне на закона, като отпадъци се изхвърлят на нерегламентирани места. Той е категоричен, че органите на МОСВ и неговите регионални структури ще бъдат безкомпромисни при установяване на подобни деяния, увреждащи околната среда и застрашаващи здравето на българските граждани.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...