Масово тестване в Хасково заради Григор Димитров - 24novini.bg

Масово тестване в Хасково заради Григор Димитров

Хасково масово се тества заради Григор Димитров, който е с коронавирус Хасково масово се тества заради Григор Димитров, който е с коронавирус
23.06.2020 | 13:00
(0 гласа)

Масово тестване за коронавирус започва в Хасково след новината от вчера, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров е дал положителен резултат за вируса.

Тенисистът беше само преди няколко дни в родния си град.

Областният управител на Хасково призовава всички лица, които са били в контакт с Димитров по време на престоя му в града,

да се подложат на доброволна карантина и да уведомят здравните власти. Днес се свиква спешно и областният оперативен щаб, за да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата.

 

Започна и установяването на контактите лица.

Самият Димитров е в Монако, където се лекува. Там са и родителите му. Турнирът „Адриа тур“, в който взе участие само преди две дни, беше отменен без да се играе финалът.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова призова хората, които са контактували с тенисиста да останат в домовете си и при поява на симптоми на коронавируса да уведомят институциите. Тя посочи пред Би Ти Ви, че не е контактувала с Димитров.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...