Борисов: Няма да съм вечно премиер, тогава аз ще правя комикси - 24novini.bg

Борисов: Няма да съм вечно премиер, тогава аз ще правя комикси

Борисов даде много агресивна интервю по "Панорама" Борисов даде много агресивна интервю по "Панорама"
06.06.2020 | 14:55
(0 гласа)

В патетична тирада, вдъхновена от хазартния скандал, премиерът Бойко Борисов обяви, че няма лична вина, освен морална, посочи Васил Божков едновременно като водещ бизнесмен и беглец от закона, а накрая отъждестви обвиненията на хазартния бос с т.нар. Костинбродска афера от 2013 г.

Това стана в предаването „Панорама” по БНТ снощи. В студиото бяха само Борисов и водещият.

Другите участници бяха поканени да влязат, след като приключи половинчасовото интервю на премиера, като това не е обичайна практика. Обикновено в студиото са всички участници.

„Не мога да кажа, че е било срамно и съм забранил с Божков да се вижда който и да било от правителството. Той е водещ в цял един сектор бизнесмен”, започна Борисов. Проблемно обаче станало положението, когато хазартният бос заговорил, че плащал на него и на ГЕРБ. „Аз се заклевам във всичко свято, защото съм много вярващ човек – една стотинка, един лев, едно евро от този човек не съм взел. Ако може да ми се търси някаква морална вина, то е, че съм помагал на футбола! Никога и, това може да се проследи, закон не е променян в услуга на който и да било”, обяви премиерът.

Единственото, което получил от Божков, била една пура, увери Борисов:

„Ама как ще получа пари от Божков? От Божков съм получавал една пура, и то в централата на ГЕРБ. Беше дошъл заедно с ръководителите на БиТиВи.” Това е телевизията, която Борисов неотдавна обяви за „Божков ТВ”. Отказа обаче да съобщи какъв е бил поводът за визитата, защото "сега съм скопен! Нали съм премиер. Докато си премиер не можеш да говориш. Ако кажеш истината, казват: о, нарушаваш свободата на словото или той се кара на журналистите".

Борисов отклони обвиненията на бизнесмена срещу правителството:

„Няма как да те обича, когато е беглец с червена бюлетина от Интерпол и 18 повдигнати обвинения.” Споменаването на комиксите с корупционни схеми, които Божков разпространява, обаче го ядоса и се закани:

„Не, ще дойде моето време, в което ще правя комикси. Аз няма да съм вечно премиер. Да изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо!”

За да засили усещането за конспиративност в атаката срещу правителството, той за пореден път се позова на т.нар. Костинбродска афера,

която предшестваше предсрочните парламентарни избори през 2013 г. „Така беше в Костинброд – тези мекерета така действат – измислят нещо, вкарват телевизия, задължително телевизия, правят изведнъж – уау! – беха автобуси с двойни дъна, разкарват бюлетини, Мая Манолова тича, излизат телевизии и Бареков – мале, какво стана! Сега правят същото, само телевизията е друга, но така си е избрал”, живописно разви схемата Борисов.

А за отнетия бизнес на Божков отсече: „Бизнеса му го взехме в полза на държавата.”

На въпроса защо точно сега също толкова кратко отвърна: „Защото така! Сега стана, защото преди 10 години не ни е било приоритет.” Намекна, че Божков почнал да тегли милиони, когато се появили нови политически проекти. За твърдението на Валери Симеонов, че Божков е финансирал кметската кампания на Мая Манолова, Манолова го нарече беквокал на Борисов и каза, че ще го съди.

Останалата част от разговора беше поредица от самопохвали как добре се справя с корона кризата и цяла Европа от него се учи. Даже Меркел намалила ДДС, като видяла от него.

За 3256-и път се оплака от карикатурите на в. "Сега", без да каже името на вестника, уточнява изданието.

Според него карикатурите се появили, като махнал посредниците на природен газ и "дадох парите на народа!". Цената на газа не падна, когато премиерът отстрани търговците на газ, а много по-късно, когато "Газпром" бе принуден от Еврокомисията да намали цените. И за разлика от другите членки на ЕС България година по-късно поиска от "Газпром" да намали цените.

Борисов е един от героите на Христо Комарницки, откакто стана главен секретар на МВР при Сакскобургготски през 2002 г.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...