Борисов се обяви за чудотвореца на Covid-19 - 24novini.bg

Борисов се обяви за чудотвореца на Covid-19

Бойко Борисов Бойко Борисов
04.06.2020 | 20:00
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов говори на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб. Той благодаря на всички българи за дисциплината и за усилията на всички по време епидемията. 

 

Никой друг колега в света не успя да го направи, заяви Борисов. 

„Справихме се прекрасно в една много тежка пандеми я. Надяваме се всичко това да утихне, но с приключването на ежедневния брифинг на НОЩ целя само едно. Избегнахме го с дисциплината на 

народа – дистанцията и дезинфекцията дадоха възможност да си подготвим болниците, облеклата и лекарствата.

Най-меките мерки и за най-кратко време с най-добри резултати са в България. Това, което направихме, е чудо.

Премиерът благодари на Щаба и обяви, че той  не се разформирова, а продължава да работи до 31 декември , за да имаме готовност, ако дойдат по-лоши събития. През това време НОЩ трябва да гарантира презадоволяването от запасите на медицински консумативи.  „Всеки ден на сайта ще я имате същата информация, която обявяваха. Дано нямаме повод наново да го възстановяваме този щаб.  Трябва да се научим да живеем с този вирус, той не утихнал.

Искаме по-бързо да се върнем към нормалния начин на живот. Благодарност не сме очаквали никога.

Нямаше лидер в света, който да не излезе и да не каже, че умират хора и „останете си по къщите“. Само за Северна Корея не чух дали имат план“, коментира още Борисов.

„И от 15 юни нататък също трябва да си мием ръцете. Маските – по желание. Който е по-страхлив, да си носи маска. Трябва да свикнем с мисълта, че това тежко заболяване съществува. Няма ваксина, няма лекарство, трябва да се пазим „, подчерта министър-председателят. Той потвърди, че на 15 юни ще бъде свалена карантината за влизащите български граждани Гърция. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...