Българите са сред най-засегнатите от кризата с Ковид-19 - 24novini.bg

Българите са сред най-засегнатите от кризата с Ковид-19

Българите са сред най-засегнатите от кризата с Ковид-19, според проучване на Европарламента Българите са сред най-засегнатите от кризата с Ковид-19, според проучване на Европарламента
01.06.2020 | 17:00
(1 глас)

Българите сме сред най-пострадалите финансово нации в ЕС от COVID-пандемията, според проучване на Европейския парламент. Загуби на доходи, безработица и невъзможност за покриване на дългове са основните проблеми на хората по време и след пандемията в Европа, сочи проучването на ЕП.

Привеждайки теорията в практика, у нас това се оказва точно така.

Цели отрасли вече са пред фалит.

Васил Димитров се занимава с хотелиерство и ресторантьорство в Благоевград. Пред Нова тв той твърди, че целият сектор е застрашен, ако не се предприемат мерки. Затова той и колегите му поискаха от общината намаляване на данъците с до 60% за наем и такса смет. „Ние молим за намаляване и преизчисляване за тези два месеца, които не сме работили.

Голяма част от колегите, все още не са отворили, а ще има такива и които няма да отворят“, коментира Димитров, който е член на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Благоевград. А в съседната община Дупница ще затварят.

Търговците на една от най-големите борси за автомобили втора ръка у нас, се надяват на чудо. „За два месеца и половина имаме 2 продажби, което няма как да ни покрие разходите“, твърди Кристиян Крумов.

Затова е решил да спре с вноса от Италия, а после ще му мисли. „Хората са страхливи, те няма да предприемат смяна на автомобилите, ние няма откъде да ги купуваме и съответно няма да има внос и тука“, допълни Крумов. Той предвижда криза в бранша поне още година, въпреки че цените на колите втора ръка вече са надолу с 10%.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...