Занималните са пред фалити - 24novini.bg

Занималните са пред фалити

Занималните са пред фалити, алармират собствениците Занималните са пред фалити, алармират собствениците
25.05.2020 | 20:31
(0 гласа)

Частните занимални са на ръба на фалита. Те не работят вече над два месеца, а собствениците им продължават да плащат разходи за наеми, оборудване и заплати. В някои от тях преподавателите вече са освободени, тъй като занималните останаха затворени и след поредното облекчаване на мерките срещу коронавируса, разказва в репортаж "Нова тв".

„Кризата ни засегна много рязко и сериозно.

С обявяването на извънредно положение трябваше да затворим центъра и да преустановим всички занятия. Разходите обаче продължават да текат. Имаме плащания и за оборудване, което бяхме предвидили”, заяви Стела Симеонова, собственичка на подобен център.

Тя трябвало да освободи трима души от персонала.

Симеоново наблегна на факта, че активностите в занималнята няма как да се провеждат чрез интернет.

„Занималня онлайн няма как да се случи. Работи се с деца, за които ученето е предизвикателство. Те имат нужда от непосредствен контакт с преподавателите и постоянно проследяване”, обясни Симеонова.

Занималните може да заработят едва от 14 юни.

Това е посочено в последната засега заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в която до тази дата се преустановяват "присъствените учебни занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в училища, университети и в други обучителни институции и организации".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...