Заради депутат и министър ще глобят зрители на "Като две капки вода" - 24novini.bg

Заради депутат и министър ще глобят зрители на "Като две капки вода"

Кирил Ананиев съобщи, че ще глобят зрителите на "Като две капки вода" по NOVA Кирил Ананиев съобщи, че ще глобят зрителите на "Като две капки вода" по NOVA
22.05.2020 | 20:11
(0 гласа)

Зрители от публиката на предаването "Като две капки вода" на Нова телевизия ще бъдат глобени за това, че не са били с маски по време на заснемането му.

Санкция ще има и за организаторите на шоуто. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев в парламента, след като депутатът Нона Йотова му зададе въпрос защо се допускат двойни стандарти в противоепидемичните мерки. От размяната на реплики в пленарната зала се разбра, че здравните власти са приели за сигнал парламентарното й питане, тъй като нямали възможност да следят всичко.

Въпросът на Йотова е за предаването, излъчено на 11 май.

"В деня, в който излезе вашата заповед за провеждането на театрални и музикални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30% публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването "Като две капки вода".

В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено", посочва тя и пита има ли разрешение на РЗИ за присъствието на публика.

Ананиев потвърди, че столичната инспекция е издала разрешение предаването да бъде записано с публика при спазване на противоепидемичните мерки. На следващия ден след излъчването продуцентът Маги Халваджиян обясни в профила си във "Фейсбук": "Капацитетът на студиото е 520 души. Снощи в залата публиката беше 100 човека. Това дори не е 30 процента. Това е под 20 процента. Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина".

Внимателен преглед на записите обаче след въпроса на Йотова е показал, че на места изискваната дистанция не е спазена и отделни зрители са без маски. Затова столичната РЗИ ще издаде наказателно постановление на организаторите и индивидуални глоби на отделни физически лица, съобщи Ананиев. Глобите за неспазване на противоепидемичните мерки са от 300 до 1000 лв.

Нона Йотова пък специално подчерта, че не пита от дребнавост, а защото много нейни колеги са почувствали, че има двойни стандарти.

Актьорите сме най-дисциплинирани, увери тя. "Имаме нужда от възстановяване на нормалната дейност на сценичните изкуства на закрито. Работим по този въпрос. Без да казвам сега дата, скоро ще дадем възможност да влезем в театрите и оперите. Разбира се, при определени санитарно-хигиенни и други противоепидемични мерки'', обеща й министърът. По-рано премиерът Борисов заяви, че се надява театрите да отворят от 1 юни при запълване на капацитета до 30%.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...