Радев се срещна с протестиращите за детската болница - 24novini.bg

Радев се срещна с протестиращите за детската болница

Румен Радев заяви, че децата заслужават най-модерната детска болница Румен Радев заяви, че децата заслужават най-модерната детска болница
21.05.2020 | 20:00
(1 глас)

Националната детска болница не е просто сграда, не е само обект с национално значение, а преди всичко обществено значима кауза.

 

 

Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница".

Детската болница е кауза за децата ни и България. Държавният глава споделя силата на каузата на детското здравеопазване още от началото на мандата си.

Под егидата на президента - Българската Коледа е помогнала на много болници

за закупуване на съвременна апаратура и ще продължи да помага, увери Радев.

При неговите посещения в редица европейски столици екипът на президентството намира начин да посети тамошните болници и да събира информация за тяхното функциониране. България е единствената страна в Европейския съюз, която няма обособена детска многопрофилна болница, изтъкна Радев.

При днешната обстановка най-сетне след дълги години на очакване правителството взе решение да изгради такава детска болница.

Начинът на реализация поражда обаче горещи спорове в общественото пространство. Споровете се дължат на подхода на Министерство на здравеопазването и на подхода, който споделя обществото, че не функциите трябва да се приспособяват, а да има нов проект за модерното детско здравеопазване, настоя Румен Радев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...