Горанов обвини bTV, не помнел да има SMS-и с Божков - 24novini.bg

Горанов обвини bTV, не помнел да има SMS-и с Божков

Владислав Горанов обвини bTV за Божков и каза, че не помни SMS кореспонденцията си с хазартния бос Владислав Горанов обвини bTV за Божков и каза, че не помни SMS кореспонденцията си с хазартния бос
18.05.2020 | 22:06
(0 гласа)

Не си представям, че държавата се занимава с отнемането на бизнеси. Това обяви на брифинг финансовият министър Владислав Горанов в пореден опит да се защити от разкритията на намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

 

 

Горанов заговори по темата на пресконференция за промените в закона за държавния резерв, без изобщо да бъде питан.

Думите му влизат в противоречие с действията на управляващите, които само преди три месеца одържавиха със закон организираните от Божков лотарийни игри. Този закон сега се оспорва пред Конституциония съд от Висшия адвокатски съвет, припомня Сега.

“Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган“,

заяви още финансовият министър. Той твърди, че всичко това, което прави Божков, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия на организатори на хазартни игри. Горанов обаче не обясни как така години наред е имало една ставка за Божков и друга - за останалите фирми в хазарта, и Държавната комисия за хазарта и той, като неѝн, принципал не е забелязал това.

„Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително на министър-председателя, и тя е необоснова. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство", смята финансовият министър.

Той отказа да коментира отношенията между Кирил Домусчиев и Васил Божков, особено твърденията на хазартния бос, че е бил притискан да сключва определени рекламни договори.

”Това си е тяхна тема, не е коментирано с хора от правителството,” обяви Горанов.

На въпрос на БТВ дали публикуваните от Божков смс-и, в които Горанов му обещава съдействие и му урежда срещи в ДКХ, са автентични, финансовият министър каза, че не помни подобна кореспонденция. И повтори, че редовно си комуникирал с много бизнесмени за бизнесклимата у нас.

Горанов не пропусна да обвини БТВ, че проявява нездрав интерес по темата. ”Твърденията на някой, че е репресиран, си е за негова сметка”, каза още Горанов.

На въпрос коментирал ли е с премиера скандала, Горанов каза: “Някои бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата. Това е единственото, което си казахме с премиера Борисов."

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...