NOVA уволни още водещи - 24novini.bg

NOVA уволни още водещи

NOVA все пак уволни Галя Щърбева и Мирослава Иванова NOVA все пак уволни Галя Щърбева и Мирослава Иванова
14.05.2020 | 18:30
(0 гласа)

Нова телевизия е съкратила журналистите, които преди седмици бяха уж временно свалени от екран и извадени от екипите на предаванията си.

 

 

Водещата на съботния сутрешен блок "Събуди се" Мирослава Иванова вече е уволнена и в момента е безработна.

Това казва самата тя пред "Свободна Европа".

Същото се е случило и с репортера в същата рубрика Галя Щърбева.

В средата на април стана ясно, че ръководството на Нова телевизия е отстранило Иванова, като заедно с нея са освободени Щърбева и още един от репортерите в "Събуди се" - Мария Йотова. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също спира да изпълнява задълженията си. Свален от екран е и репортерът Живко Константинов.

Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение. Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените журналисти не са уволнени, а са само "в престой", тъй като новите правила, гласувани за времето на извънредното положение, позволяват това.

"Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата", мотивира се тогава Стоянова.

След въвеждането на извънредното положение в Кодекса на труда бе въведен член, който дава възможност

служители да бъдат “поставени в 15 дневен престой”,

след което работодателят може да прецени дали да ги съкрати. Любопитното е, че съкращаването на журналистите от Нова телевизия се случва в последните дни на извънредното положение.

Това е поредната вълна от водещи, репортери и служители в Нова телевизия, които са уволнени или са принудени да напуснат.

След като през април м.г. медийната група бе закупена от бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви,

начело на нея застанаха кадри на близкия до депутата Делян Пеевски Канал 3, припомня "Сега".

Сред тях са Миляна Велева, която бе назначена за шеф на новините на Нова, и споменатата Ива Стоянова, която стана управител на цялата компания.

По документи Стоянова се води собственик на Канал 3.

След идването на първия и на втория кадър на Канал 2 започна масирана чистка на известни лица като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. В началото на тази година пък Нова бе напусната от водещата Лора Крумова и от режисьора Валдес Радев, станал известен в социалните мрежи със серия шаржове на властта.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...