Слави Трифонов към Борисов: Я не ми се карай! - 24novini.bg

Слави Трифонов към Борисов: Я не ми се карай!

Слави Трифонов написа на Бойко Борисов: "Я не ми се карай!" Слави Трифонов написа на Бойко Борисов: "Я не ми се карай!"
04.04.2020 | 20:23
(1 глас)

Я не ми се карай! Бойко Борисов, ще ти говоря на "ти", защото от тия брифинги имам чувството, че живеем заедно. И така, предполагам, е с всеки българин. Така че – второ лице, единствено число!

 

 

Това пише Слави Трифонов във фейкбук, по повод поредния брифинг на премиера Бойко Борисов в събота.

Гледах, разбира се, брифинга на обяд. А бе, ти защо се караш? Явно в тази извънредна ситуация тотално си забравил, че ти не си началник, директор, господар и овчар на всички българи, а си техен служител. И трябва да си отговорен, практичен, морален и разбира се – любезен. Защото ти си служител на суверена, а не той на тебе.

Между другото си служител и на Парламента, защото България е парламентарна република, а не министър-председателска! Така че защо ми се караш? Аз спазвам всички правила на извънредното положение. Не ги харесвам, смятам, че са тъпи, но ги спазвам. Защото такъв е законът.

Така че и ти спазвай добрия тон.

Вярно, към министрите си се държиш като овчар и така като ги унижаваш,

всъщност унижаваш и себе си, защото ти си ги избрал. Обаче – така е – теб са те избрали, ти си ги избрал и явно е пълно около тебе с мисирки. И, между другото, това дето каза вчера на Президента беше адски тъпо. Ама много тъпо.

Преди твоята вражда с него има човещина и когато на човек е починал баща му – трябва да уважаваш неговата лична драма, а не да го наричаш "свекърва"

и да му даваш съвети как трябва да се държи в тази негова трагедия, само защото не ти харесва как оценява твоите действия. Защото, Бойко, моралът е преди закона! А бе, ти нямаш ли хора, които да те съветват как да се държиш, какви думи да ползваш, как да се обличаш? Защото ситуацията е извънредна за всички ни.

И ти, като министър-председател, трябва да даваш пример във всяко едно отношение. И точно в тази извънредна ситуация започваш тотално да се самозабравяш. Хората са си по къщите, няма медии, които да ти опонират, няма Парламент, опозицията е скопена... Еее, какъв кеф! Само ти! Ти и единствено ти начело на държавата. Да, ама всичко това ще свърши! Така че, ако обичаш, я не ми се карай! Слави Трифонов Свободен гражданин

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...