Москов призова Румен Радев да отиде сам да се зарази с COVID-19 - 24novini.bg

Москов призова Румен Радев да отиде сам да се зарази с COVID-19

Д-р Петър Москов, бивш здравен министър, призова Румен Радев да отиде сам за да се зарази, щом критикува строгите мерки Д-р Петър Москов, бивш здравен министър, призова Румен Радев да отиде сам за да се зарази, щом критикува строгите мерки
04.04.2020 | 09:15
(2 гласа)

Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват, защото разбират, а останалите - защото са принудени да ги спазват. Това написа във фейсбук Д-р Петър Москов.

 

 

Ефективността на всяка мярка зависи от силата на инструментите с които държавата налага изпълнението ѝ върху най-невъзприемчивите групи от населението.

Сравнението с други държави и други епидемии като аргумент, че "няма страшно", е погрешно

заради различните методологии, късият статистически ред и специфичният ход на заболяването.

За да има герои (другото име на героизма е жертва), преди това е имало антигерои, заради които публичните ни системи се чупят преди да са подложени на истински натиск. Всеки представител на държавна институция, който призовава за прекратяване на ограничителните мерки в този момент, извършва служебно престъпление.

Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев.

Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример.

Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно,

активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа.

Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме. За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където

директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания.

Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви. Предложението е съвсем сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци.

Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете! За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ "Св.Анна", КАИЛ-изток, търсете дежурния лекар.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...