За депутатите - скъпи маски, за лекарите - евтини - 24novini.bg

За депутатите - скъпи маски, за лекарите - евтини

Маските за депутатите са по-сигурни от тези на медиците на първа линия Маските за депутатите са по-сигурни от тези на медиците на първа линия
23.03.2020 | 21:00
(1 глас)

Какви са предпазните маски на депутатите и какви на лекарите и специалистите на първа линия. Разликата е очевидна, а популярност в социалните мрежи набират колажи, които показват разликите между двата вида маски.

 

 

На тях се виждат скъпи

маски с активен въглен за народните избраници и значително по-евтини маски, които трябва да се сменят на всеки 2 часа, за лекарите и сестрите

на първа линия, коит овсеки ден и час са в контакт с болни.

БАН и "София тех парк" са събрали текстилния бизнес, за да им представят иновативни филтри за маски. Единият филтър е от активен въглен, направен от костилки, а другият - със сребърни йони, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов днес.

В социалните мрежи обаче валят сигнали за недостиг на маски и облекла за лекари, лични лекари, медицински специалисти в болниците и за хората с бели престилки на първа линия.

"Сега открийте разликата между маските на лекарите, които са в огнището на заразата, и народните хрантутници!

Страхливи и некадърни народни любимци!", възмущават се потребители в мрежата. Други призовават маските за възрастните хора да се осигурят от държавата, трети настояват да се заредят аптеките с подходящи и сигурни маски, за да може всеки да купи и да предостави и на други хора, които нямат възможности, вкючително и на възрастни.

България е поискала 1 милион теста за COVID-19 в рамките на обща европейска поръчка. Това пък каза премиерът Бойко Борисов при инспекцията на новия водопровод на Перник днес, след като повече от 10 дни от щаба ни убеждаваха, че тестовете давали фалшиво отрицателни резултати.

Припомняме, че СЗО излезе с три препоръки на базата на опита от Ухан - възможно повече тестване на хората, за да се обхванат повече и да се изолират навреме, предпазване на лекари и медицински специалисти на първа линия и самоизолация и редовно миене на ръцете със сапун.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...