Иван Гешев оглави прокурорския щаб за коронавируса - 24novini.bg

Иван Гешев оглави прокурорския щаб за коронавируса

Иван Гешев оглави прокурорския щаб за коронавируса Иван Гешев оглави прокурорския щаб за коронавируса
15.03.2020 | 17:00
(0 гласа)

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".

Прокуратурата създаде щаб под ръководството на главния прокурор Иван Гешев,

който ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на доклади всеки ден за актуалната обстановка в страната съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им, съобщават от държавното обвинение.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури

по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт, допълват от държавното обвинение.

Преди два дни Иван Гешев изиска пълна информация какви действия са били предприети в стоковия базар "Илиянци", а след това полицията, данъчните и трудовите инспектори затвориха 28 обекта в базара. Гешев бе разпоредил проверката заради изнесените от Националния оперативен щаб за коронавируса сведения, че източник на заболяването на двама души, приети в "Пирогов" с тази диагноза, може да е пребивавал в района на стоков базар "Илиянци".

По-късно обаче се оказа, коментира "Дневник", че това не е така и синът на починалата в болницата 66-годишна жена е бил на гара "Илиянци". Въпреки объркването вчера базарът бе дезинфекциран, а много от магазините - затворени.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...