Щабът: Няма нови заразени, освен четиримата досега - 24novini.bg

Щабът: Няма нови заразени, освен четиримата досега

Няма нови заразени, кълне се щабът днес, освен четиримата дотук Няма нови заразени, кълне се щабът днес, освен четиримата дотук
09.03.2020 | 09:12
(0 гласа)

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в България към 17 часа. Проверяват се 140 проби от Габрово и старчески дом, където е изписана здрава пациентка след болничен престой.

 

 

Това съобщи на редовния брифинг пред ВМА началникът на академията ген. Венцислав Мутафчийски.

Установени са лицата, били в контакт с четиримата заразени досега.

Очаква се пробите да бъдат официално оповестени утре. Голям е броят на контактните лица, които се изследват във връзка със случая с Габрово – те са 140.

В Плевен все още не е окончателен броят на контактните лица.

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че има организация да се командироват медицински кадри в страната, което означава, че още в първия ден на съобщаване на заразата, вече има проблем с недостига на персонал. Пикът се очаква около средата на април - по Великден, казаха още от щаба.

На този етап правителството отмени всички мероприятия на закрито, а МОН спря форуми на учители, екскурзии на ученици, обучения на персонал и др., освен обявената до 11 март грипна ваканция.

По неговите думи общо 107 000 е броят на заразените по света, жертвите са малко над 3 хил. души, излекувани до момента са над 60 хиляди души.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...