Над 1000 войници и техника са струпани на границата - 24novini.bg

Над 1000 войници и техника са струпани на границата

Стотици мигранти са на границата с Гърция и Турция - армиите на двете държави са на мястото Стотици мигранти са на границата с Гърция и Турция - армиите на двете държави са на мястото
28.02.2020 | 20:20
(1 глас)

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изпрати 1000 войници от армията по границата с Турция. В същото време лично оглавяващият армията на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос е на място на границата с Турция, м района на Марица, където гръцката армия възпрепятства млизането на потока с мигранти в страната.

 

 

Тaзи cутрин грaничнaта пoлиция е спряла преминаването на турcкaтa грaницa на двe групи, пo oкoлo 30 чoвeкa вcякa.

Тoвa cъoбщи вицeпрeмиeрът и миниcтър нa oтбрaнaтa Крacимир Кaрaкaчaнoв.

„Зaявявaм кaтeгoричнaтa cи рeшимocт aрмиятa дa oкaжe пълнo cъдeйcтвиe и дa прeдприeмe вcички нeoбхoдими мeрки зa oпaзвaнe нa държaвнaтa грaницaтa, кaтo нe дoпуcнe нитo eдин нeлeгaлeн имигрaнт нa тeритoриятa нa Бългaрия“.

Зa тaзи цeл Бългaрcкaтa aрмия имa гoтoвнocт дa ce включи cъc cъcтaв дo 1000 души и дo 140 eдиници тeхникa,

дoпълни Каракачанов.

Началникът на гръцката армия лично на браздата за спиране на мигрантите от Турция

Командващият Въоръжените сили на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос е пристигнал в района на Марица, за да координира усилията за затягане на граничния контрол в светлината на информацията, че от Одрин по посока на Гърция вървят стотици мигранти и бежанци с цел да влязат в Европейския съюз.

Това пише електронното издание на вестник Kathimerini.

Припомняме, че в четвъртък Турция заяви, че 33 нейни войници са били убити при въздушен удар на сирийските правителствени сили в Идлиб. Впоследствие турски държавен служител съобщи пред „Ройтерс”, че на турските полицаи, брегова охрана и гранична охрана е било разпоредено да не пречат на преминаването на бежанци към Европа по суша и море.

Това извънредно усложин обстановката и на границата с България,

за което днес съобщи премиерът Борисов на извънредно заседание на МС и Кризисния щаб за коронавируса.

Информационна агенция Demiroren заяви, че в групата бежанци, която около около полунощ започнала да се насочва към границите между двете страни от Европейския съюз и турската провинция Одрин, има около 300 мигранти - сирийци, иранци, иракчани, пакистанци и мароканци включително жени и деца.

Мигрантите се групират и по западния бряг на Турция, в районите на Айвачък и Чанаккале, като целта им е да се прехвърлят на гръцкия остров Лесбос с лодки.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...