Срути се бутафорният атракцион на "Леденика", платен с европари - 24novini.bg

Срути се бутафорният атракцион на "Леденика", платен с европари

Бетафорията пред Леденика се срути, но е платена с 250 хил. лв. Бетафорията пред Леденика се срути, но е платена с 250 хил. лв.
27.02.2020 | 09:17
(1 глас)

Независим експерт ще оценява защо се срути бутафорният аткракцион пред входа на пещерата „Леденика“. Цената му е близо 250 хиляди лева. Падналият тунел с пчеличка върху него е част от мащабен европроект на обща стойност 5  милиона лева.

 

 

Междувременно МРРБ поиска фирмата изпълнител да ремонтира

или замени съоръжението с ново. Според община Враца, стопанин на пещерата, проблемът е в материала и изработката.

Входният модул на пещерата трябвало да бъде от фибростъкло. „Но впоследствие материалът е подменен и най-вероятно не е подходящ за тези условия на Врачански балкан“, обясни Мария Попова, зам.-кмет на община Враца.

От изпълнителя отказаха интеревю, но отговориха, че

срутената конструкция е от метал и стиропор, запечатан с фибростъкло.

"Приложили декларации за съответствие, сертификати и протоколи за изпитване от италианския производител, доказващи качеството и безопасността на модула...", поясниха оттам.

За рухналия атракцион пред "Леденика" още през 2016 г. е имало експертиза, че е некачествен.

Модулът за над четвърт милион лева е в гаранция, открит е през 2015-та от една общинска управа, сега за него отговаря друга. Общината твърди, че е сигнализирала многократно изпълнителя за пукнатините, но оттам отговаряли, че дефектите не са фатални и съоръжението ще издържи.

„През 2016 година е изготвена експертиза на това съоръжение и тя е с категоричното заключение, че изпълнението е некачествено“, заяви Мария Попова, зам.-кмет на община Враца

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...