Иван Гешев ще разпитва Борисов за къщата в Барселона - 24novini.bg

Иван Гешев ще разпитва Борисов за къщата в Барселона

Иван Гешев ще разпитва премиера Борисов за къщата в Барселона, прокуратурата се самосезира Иван Гешев ще разпитва премиера Борисов за къщата в Барселона, прокуратурата се самосезира
24.02.2020 | 21:56
(1 глас)

Прокуратурата обяви, че ще разпита Бойко Борисов във връзка с разкритията на испанския всекидневник "Ел Периодико", че каталунската полиция и антикорупционната прокуратура го разследват.

Борисов е разследван в Испания във връзка с луксозна къща в Барселона и "международна схема за пране на пари"

с участието на бившата моделка Борислава Йовчева, свързвана в интимна връзка с него.

Държавното обвинение обяви, че "в хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки". Едно от споменаваните в статиите лица е именно Бойко Борисов.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер по линия на механизма за международното правно сътрудничество ще бъде поискана официална информация от испанските власти, съобщиха от прокуратурата.

По-рано днес в телевизионно интервю правосъдният министър Данаил Кирилов заяви, че България нямало да отправя официално запитване до каталунската полиция за публикациите в "Ел Периодико", защото "би било нецелесъобразно".

Главният прокурор Иван Гешев категорично отказа да коментира казуса, с аргумента, че медиите опитват "да генерират скандал".

Говорителката на прокуратурата Сийка Милева каза, че досега не е постъпила официална информация от испанските власти и препрати въпросите за "къщата в Барселона" към спецпрокуратурата.

Нямаме официално запитване и официално постъпила информация от испанските власти, лаконичен бе вътрешният министър Младен Маринов.

Бойко Борисов от своя страна отрича да е замесен и обвини "руска връзка" и президента Радев,

което пък предизвика гневна реакция на екипа на "Ел Периодико".

За бутика на Йовчева се знае, че вече е освободен от нея, а първоначално се е водел на бащата на Йовчева, който е електротехник.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...