Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, не е на Борисов (снимки) - 24novini.bg

Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, не е на Борисов (снимки)

Алексанъдр Чаушев призна, че къщата в Барселона, свързвана с Борисов и манекенката, е негова Алексанъдр Чаушев призна, че къщата в Барселона, свързвана с Борисов и манекенката, е негова
23.02.2020 | 20:00
(1 глас)

Бизнесменът Александър Чаушев обяви, че скандалната къща в Барселона е негова.


„Къщата в Барселона, за която говори испанското издание „Ел Периодико “ е моя.

Имам я от три години и я давам под наем. В Испания има система, с която агенции я дават под наем, чистат я, поддържат я и каквото остане, го дават на собственика. Моделът Борислава Йовчева живееше там под наем.

Не съм се познавал с нея, защото я давам през агенция. Бойко Борисов не съм го виждал от много години, когато имаше охранителна фирма. Къщата съм я купил с инвестиционна цел и цялата история, която излезе в „Ел Периодико “ ми се вижда някаква селска история. Аз научих за случващото се през медиите“, каза Чаушев.

Припомняме, че Борисов хвърли вината за информацията върху президента Румен Радев и Русия.

Първите споменавания на къща в Барселона, свързана с него, са от 2016 г. в записите на бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, станали известни като "Двете каки".

Снимка: Къщата в Барселона не е на Борисов или свързаната с тях манекенка, казва той. Но полицията в Испания разследва схема за "пране на пари"

 

Тогава Румен Радев не беше президент, а Русия нямаше за какво да се сърди на Борисов, припомня Медиапул.

В разгара на изборите за европарламент през 2019 г. БСП призова тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров да провери случая с къщата в Барселона.

Припомняме, че тогава с казуса се занимаваше журналистката Елена Йончева - тогава кандидат за евродепутат от БСП, а сега евродепутат.

Реакция от българската прокуратура нямаше.

Сега говорителят на новия главен прокурор Сийка Милева заяви пред БНТ, че бългaрcкaтa прoкурaтурa нe e ceзирaнa oт иcпaнcкaтa зa пoдoбнo рaзcлeдвaнe,

кaтo oпиcaнoтo в кaтaлунcкoтo издaниe "Пeриoдикo".

Снимка: Манекенката Борислава Йовчева е тази, за която Борисов твърди, че няма връзка нито с нея, нито с къщата в Барселона

Говорителят на Иван Гешев - Сийка Милева не каза нищо за сигнала на БСП, който беше подаден по случая

до прокуратурата миналата година, през м. май, по време на европейските избори.

В същото време евродепутатката Елена Йончева казва сега пред "Ел Периодико", че "на 20 май 2019 г. е подала сигнал до българския главен прокурор с молба да направи разследване по случая, но не е получила отговор". Йончева разследва случая още миналата година през май, като кандидат за евродепутат от БСП. Тогава срещу нея от бизнесмена, чиято е къщата, беше заведено дело, но след това СГС го прекрати.

 Тя допълва, че е платила висока цена за този подаден сигнал.

В събота, на 21 февруари, случаят се разви, като стана ясно от видео в социалните мрежи, че луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона,

в който бившият модел Борислава Йовчева се занимавала с "управление и контрол", изненадващо е бил затворен.

В социалните мрежи се появиха снимки и видеозаписи как обзавеждането на магазина се товари на камиони.

Снимка: Бутикът на манекенката в Барселона се изнася с бързи темпове

Информацията съобщи същият испански вестник "Ел Периодико".

Полицията на Испания потвръди пред BTV, че се води разследване, съвразно с къщата в Барселона и манекенката, живееща в нея, за международна схема за изпиране на пари, в която се намесва и името на премиера Бойко Борисов.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...