Психиатричните болници получили 3 млн. лв. за ремонти - 24novini.bg

Психиатричните болници получили 3 млн. лв. за ремонти

Психиатричните болници са получили пари за ремонти Психиатричните болници са получили пари за ремонти Кадър: bTV
13.02.2020 | 16:00
(0 гласа)

През миналата година здравното министерство е предоставило близо 3 милиона лева за ремонти и оборудване на държавни психиатрични болници и отделения в страната.

 

 

Това съобщиха от ведомството след запитване на „Хоризонт“ за състоянието на местата за психиатрична грижа.

Държавната политика в областта на психиатричната помощ и грижа е непоследователна и съответно неефективна, заяви преди дни в предаването „Хоризонт до обед“ бившият национален консултант по психиатрия професор Дроздстой Стоянов:

„Политиката на правителството в сектора напомня гасене на пожари и това гасене на пожари не води до устойчиви политики и устойчиви стратегически ангажименти“.

През миналата година е стартирал процесът за подобряване на материално-техническата база в 10 от 12-те държавни психиатрични болници, в Столичния център за психично здраве и в 14 от 16-те отделения към различни болници в страната, съобщиха от здравното министерство.

Всички лечебни заведения са в процес на усвояване на получените средства,

а болниците в Кюстендил, Монтана и столичната „Свети Наум“ са приключили с ремонтите.

До края на месеца лечебните заведения имат срок да предоставят на Министерството на здравеопазването исканията си за финансиране на необходимите ремонтни дейности и апаратура за настоящата година.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...