Шест линейки и 40 обгазени на протеста пред МРРБ - 24novini.bg

Шест линейки и 40 обгазени на протеста пред МРРБ

Пред МРРБ имаше сблъсъци с полицията, 40 обгазени, 6 линейки и ранени полицаи Пред МРРБ имаше сблъсъци с полицията, 40 обгазени, 6 линейки и ранени полицаи
27.01.2020 | 16:56
(0 гласа)

Протест се проведе пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството с искане за оставката на правителството. Получен е сигнал за обгазени хора по време на протеста.

 

 

6 линейки са мобилизирани, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, шестима са транспортирани до ИСУЛ, където им се оказва помощ в очната клиника. Към "Пирогов" е закаран и един полицай с контузия на главата, пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата.

При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали - от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ. Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания.

Това е наложило използването на лютив спрей. Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...