Взривилият блока във Варна е насилвал жена си 20 години - 24novini.bg

Взривилият блока във Варна е насилвал жена си 20 години

Веселин от Варна, взривил блока си, биел жена си 20 години Веселин от Варна, взривил блока си, биел жена си 20 години
25.01.2020 | 17:01
(0 гласа)

20 години съвместен живот, изпълнени с насилие. Това е изживяла 52-годишната Антоанета, жена на Веселин, загинал при взрива в блока във Варна. Тя разказва за ужаса пред БНТ. Тя не е живеела в блока към момента на взрива - била настанена в защитено жилище и научила за трагедията от своя приятелка.

Въпреки че вече се чувства по-спокойна, Антоанета не може да повярва, че Веселин е способен и на такова деяние.

Тя споделя, че е търпяла насилие още от самото начало , като последният побой е бил нанесен в края на миналата година. Веселин се опитвал да контролира целия ѝ живот - не разрешавал да работи, заплашвал сина ѝ и баща ѝ, изолирал я от приятели.

Припомняме, че Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор делото за взрива в блок във Варна. С разпореждане на административния ръководител на Апелативната прокуратура е определен прокурор, който ще оказва методическа помощ и ще следи за срочност и качествено разследване.

Причината досъдебното производство за взрива да бъде взето на специален надзор е, че случаят се отличава с фактическа и правна сложност и особена значимост и интерес.

Припомняме, че рано сутринта на 13 януари в блок 302 в кв. "Владиславово" избухна взрив,

при който загинаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е живеел във взривения апартамент.

Резултатите от ДНК експертизата, които станаха ясни вчера, доказва, че намерените овъглени тела в двата най-пострадали апартамента са техни. Димитров е трябвало да напусне жилището, тъй като е имало издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие след сигнал на жената, с която живеел на семейни начала.

От взрива са нанесени и значителни материални щети на други апартаменти и паркирани автомобили. Пострадаха 7 души, от които три деца. Заради обгазяване те бяха настанени за лечение в болница.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...