Бащата на убитата Андрея към Борисов: Променете закона! - 24novini.bg

Бащата на убитата Андрея към Борисов: Променете закона!

Бащата на убитата Андрея заяви, че не иска да среща убиеца на детето си, иска промени в закона за непълнолетните убийци Бащата на убитата Андрея заяви, че не иска да среща убиеца на детето си, иска промени в закона за непълнолетните убийци Кадър: bTV
19.01.2020 | 10:57
(0 гласа)

"Искам да се обърна към премиера, той също е баща на дъщеря. Искам да му кажа, че един отчаян баща иска детето му да има покой на небето. Много моля този закон да се промени. Всички го искат. Цялото общество е потресено", каза още Асан. Запитан какво ще прави оттук занапред, бащата заяви: "Трябва да намеря сили за другото си дете. Ако нямах друго дете, сигурно нямаше да искам да живея. Докрай ще се боря за тази присъда и този закон, който защитава убийците".

 

 

Това заяви в ефира на bTV Асан Руменов, баща на изнасилената и убита Андрея от Галиче.

"Понеже е непълнолетен, Аксел може да получи максимум 12 години. Той, когато излезе, отново ще бъде убиец и няма да спре да бъде убиец. Това е човек, който носи смърт и тази смърт може да почука на вратата на всеки един", добави мъжът.

"Много хора писаха, че Аксел е животно. Не, това е обида към животните, защото дори животните не биха постъпили толкова лошо!", посочи бащата.

Запитан дали съжалява, че не се е върнал по-рано от гурбет, бащата каза: "Съжалявам. Казах на Андрея, че, ако пожелае, ще се върна. Това стана малко преди да стане най-лошото. Аз разбирах трудната ситуация, която се задава. Въпреки че с цялата си душа и сърце искаше, тя ми каза, че е по-добре да остана. Исках да остана до май, когато бе нейният абитуриентски бал и след това да се върна в България, където си бях направил план".

На въпрос за 17-годишния Аксел Олегов, обвинен в убийството на дъщеря му,

Асан заяви: "Виждал съм го, но тук не говорим за човек и не трябва да се съди по човешките закони.

Стана точно обратното - аз като нейн баща, братчето й и въобще цялото общество сме потресени, а "единственият, който има право", е той, защото няма прословутите 18 години".

Попитан какво ще направи, ако се срещне очи в очи с убиеца на Андрея, бащата отговори: "Ако се срещна очи в очи с него, макар че аз не съм наранявал и най-малко нито едно същество, не знам. Баща съм все пак. Не искам, защото не знам каква ще е реакцията ми. Винаги съм имал трудни моменти в живота си и съм казвал, че може да стане по-лошо, но сега - няма по-ужасно нещо от това. Това е най-лошото, което може да се случи на един баща - да загуби детето си".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...