Екоактивисти против номинацията на Ревизоро - 24novini.bg

Екоактивисти против номинацията на Ревизоро

От коалицията "За да остане природа в България" оспориха кандидатурата на Ревизоро за екоминистър От коалицията "За да остане природа в България" оспориха кандидатурата на Ревизоро за екоминистър
14.01.2020 | 17:00
(0 гласа)

Номинации като тази на Емил Димитров ще задълбочат още повече съществуващите проблеми и ще повишат още повече градуса на общественото напрежение, това ще бъде продължение на тенденцията, започната от Нено Димов за системно застрашаване, а не опазване на природата. Това коментира коалицията "За да остане природа в България".

 

 

"С тревога следим новините за потенциалната кандидатура на министър на околната среда и водите.

Коалицията предупреждава, че проблемите в сферата на опазването на околната среда с висока обществена значимост - стартирали и очаквани наказателни процедури, кризи с водоснабдяването, вноса на отпадъци, чистотата на въздуха, изискват професионализъм и истинска мотивация за решаването им. Призоваваме Министър-председателя да назначи личност с подходящо образование в сферата, достатъчен професионален капацитет, вътрешна убеденост и отговорно отношение към природата", заявяват природозащитниците в позииця, изпратена до медиите.

Кандидатурата на Димитров за министър на околната среда беше обявена пред медиите от съпредседателя на Обединени Патриоти и военен министър Красимир Каракачанов след двучасово заседание на Коалиционния съвет на управляващите. Премиерът Бойко Борисов не се появи на представянето на номинацията.

Затова не стана ясно дали тя е била одобрена от ГЕРБ.

"Основната му задача ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се наеме с едни тотални проверки, наречете ги ревизии, на цялата система, която води не само Перник, но и други градове, към опасността от създаване на подобно положение като в град Перник", обясни Каракачанов какво се очаква от Димитров, ако стане министър. Каракачанов отново защити бившия министър Димов:

"Ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад.

Защото Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК-тата, които не са подчинени на министерството на екологията".

Миналата седмица той определи случилото се като „показно убийство“ на политическата кариера на Димов.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...